4 miliarde de lire, pentru oamenii de afaceri români care vor să lucreze cu furnizori britanici

Marea Britanie se angajează să ofere suport financiar în valoare de patru miliarde de lire sterline, pentru a-i ajuta pe exportatorii britanici şi pe importatorii români să îşi intensifice schimburile comerciale, anunţă Ambasada UK la Bucureşti, potrivit Euractiv.

Aflat la Bucureşti, ministrul secretar de stat pentru Comerţ Internaţional, Greg Hands, a anunţat că Guvernul britanic dublează suportul financiar oferit României pentru a oferi un impuls legăturilor comerciale bilaterale.

UK Export Finance, agenţia guvernamentală britanică pentru export, va creşte suma oferită drept suport la patru miliarde de lire sterline. Suportul financiar va fi oferit în lei, iar oamenii de afaceri români pot accesa aceste fonduri atunci când aleg să lucreze cu furnizori britanici.

Anunţul vine după ce Greg Hands s-a întâlnit la Bucureşti cu oficiali guvernamentali români şi cu reprezentanţi ai primăriei, precum şi cu oameni de afaceri români şi britanici.

Oficialul britanic şi ministrul român pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ilan Laufer, au participat la un eveniment organizat de British Romanian Chamber of Commerce (BRCC) la care au fost prezenţi peste 80 de oameni de afaceri. Ulterior, el s-a întâlnit ulterior cu secretarul de stat din Ministerul Energiei, Andrei Maioreanu, şi cu managerul municipiului Bucureşti, Sorin Chiriţă.

„Mă bucur să mă aflu aici, în București, şi să discut alături de colegii români despre întărirea legăturilor noastre comerciale. Schimburile comerciale dintre țările noastre au o valoare de 3,6 miliarde de lire sterline, înregistrând o creștere de peste 5% în primele cinci luni ale anului; această cifră este şi rezultatul activităţii a peste 5.000 de companii britanice prezente în România. Am toată încrederea că această relație va continua să prospere, aducând oportunități noi pentru sectorul de afaceri și pentru consumatori”, a declarat Greg Hands.

Parteneriat strâns după Brexit

Într-un interviu acordat EurActiv luna trecută, Adam Sambrook, Deputy Head of Mission la Ambasada britanică din București, declara că Londra are planuri mari de dezvoltare a relațiilor cu Bucureştiul.

România și Marea Britanie au „o colaborare strânsă și profundă în domeniul siguranței, ordinii publice, avem o relație în domeniul militar care s-a dezvoltat exponențial în ultimii 3-4 ani – este acum în, probabil, cea mai bună stare din istorie – și avem un comerț în creștere, pe care am vrea să-l vedem crescând în continuare”, spunea adjunctul ambasadorului.

Sursa articolului: www.roaliment.ro
4 miliarde de lire, pentru oamenii de afaceri români care vor să lucreze cu furnizori britanici
Derulează în sus