Categoria produselor ready-to-eat este insuficient exploatată de comercianții tradiționali

Mai multe rețele locale de magazine, dar și comercianți tradiționali încearcă să se impună și să se diferențieze în peisajul de tot mai competitiv al retailului din România. Vedem tot mai multe inițiative interesante și în rândul antreprenorilor – remodelarea ca strategie de creștere, lansarea de concepte specializate, premium sau gourmet – și o dorință generalizată de a se reinventa și eficientiza. Într-un interviu acordat Modern Buyer, Raluca Raschip, Consumer Goods Director la GfK România explică fenomenul de contracție al pieței de TT, punctând și câteva informații despre categoriile FMCG de diferențiere pentru comercianții tradiționali.

Comerțul modern continuă să câștige teren, în defavoarea celui tradițional. La cât estimați contracția pieței de TT în 2017 și ce trend sesizați pentru 2018?

Comerțul tradițional a înregistrat anul trecut o cotă de piață în valoare de 41%, în scădere cu două puncte procentuale față de 2016, ceea ce reprezintă un ritm similar de contracție comparativ cu 2016 vs. 2015. Pentru 2018 ne așteptăm să se mențină același ritm.

Citiți mai multe aici.

Categoria produselor ready-to-eat este insuficient exploatată de comercianții tradiționali
Derulează în sus