Distribuitorii avertizează asupra apariției unor sincope în asigurarea hranei populației

Asociația Companiilor de Distribuție de Bunuri (ACDBR) solicită Guvernului declararea domeniului drept sector strategic, avertizând că ar putea apărea sincope în asigurarea hranei populației, informează Mediafax.
Asociația a retrimis premierului României o petiție prin care solicită declararea distribuției de bunuri drept sector strategic, împreună cu alte sectoare economice vitale pentru populație, precum sănătatea, siguranța publică, transportul de mărfuri, industria alimentară și să creeze pachete specific sectoriale cu măsuri de intervenție guvernamentală, în spiritul Comunicării Comisiei Uniunii Europene din 19 martie 2020 privind Cadrul temporar pentru măsurile de ajutor de stat pentru sprijinirea economiei și al Deciziilor Parlamentului European din 26 martie 2020 privind răspunsul comun al UE la pandemia COVID 19.

ACDBR spune că, dacă Guvernul nu se va ridica la nivelul momentului, există un risc major de securitate alimentară, adică să apară sincope în asigurarea hranei populației. „Suntem cei care asigurăm fluxul neîntrerupt de marfă între producători și magazinele în care intră clienții finali. 44% din populația României trăiește în mediul rural, unde există doar magazine aprovizionate de noi. Chiar dacă există stocuri, iar producția alimentară este la capacitate 100%, aceste bunuri alimentare trebuie distribuite către marile rețele comerciale și către magazinele alimentare de proximitate. Ca și în cazul sistemului sanitar, este posibilă apariția blocajelor comercianților, ceea ce va duce imediat la disfuncții majore în asigurarea cu alimente a populației”, arată documentul.

Citiți continuarea articolului aici – reporterglobal.ro.

Distribuitorii avertizează asupra apariției unor sincope în asigurarea hranei populației
Derulează în sus