GFSI a realizat versiunea 7 a cerințelor de analiză comparativă

Frauda alimentară, auditurile neanunțate și un nou domeniu de aplicare, „Food Broker”, fac parte dintre cerințele versiunii 7 ale standardului GFSI pentru analiză comparativă, scrie processalimentaire.com.

La conferința anuală privind siguranța alimentară ținută la Houston, Inițiativa pentru Siguranța Alimentară Globală (Global Food Safety Initiative – GFSI) a publicat așteptata versiune 7 a Cerințelor GFSI pentru analiză comparativă (un ghid pentru industrie), al cărui rol este de a calibra standardele particulare și a acorda recunoaștere celor care îndeplinesc cerințele respective.

Documentul este în conformitate cu misiunea GFSI de a împărtăși și de a consolida practicile de management în domeniul siguranței produselor alimentare, pentru a le armoniza la nivel internațional.

Noua publicație ridică nivelul cerințelor de siguranță, în scopul de a garanta transparența lanțului alimentar. După cum a anunțat anul trecut GFSI, versiunea 7 include noi cerințe pentru combaterea fraudei alimentare, care vor trebui incluse în standardele recunoscute, în lista de verificare a auditurilor lor.

Noul document încorporează, de asemenea, audituri neanunțate (protocoale deja incluse în IFS V6 și BR7 V7). În plus, GFSI extinde abordarea de la ”fermă la furculiță” prin adăugarea unui „Food Broker” pentru importatori.

„Trebuie să lucrăm împreună pentru a asigura un lanț de aprovizionare sigur. Cerințele GFSI pentru analiza comparativă este rezultatul muncii de colaborare și a mai mulți ani de experiență alături de experți industriali și oameni de știință. Aș dori, de asemenea, să le mulțumesc părților interesate și membrilor care au furnizat date și au participat la consultarea publică”, a declarat Mike Robach, președintele Consiliului GFSI.

Cerințele GFSI pentru analiza comparativă sunt revizuite o dată la patru ani. O primă parte a documentului a fost prezentată la Berlin, anul trecut.

Inițiativa pentru Siguranța Alimentară Globală a fost creată în 2000 de către comercianți și industriași ca urmare a proliferării auditurilor. IFS, BRC si FSSC 22000 sunt printre standardele recunoscute la nivel mondial.

Sursa informatiilor: www.roaliment.ro

GFSI a realizat versiunea 7 a cerințelor de analiză comparativă
Derulează în sus