Măsuri pentru aprovizionarea cu alimente și bunuri de larg consum de strictă necesitate, propuse de Asociația ACDBR

În contextul general nefast, generat de nivelul crescut al infectării populației cu coronavirusul Covid-19, și al necesității luării unor măsuri eficiente de către Președintele Republicii, Guvern și Parlament pentru protejarea sănătății populației și diminuarea efectelor economice asupra mediului de afaceri, Asociația Companiilor de Distribuție de Bunuri din România (ACDBR), prin președintele său, Ovidiu Gheorghe, face următoarele precizări:

Aprovizionarea cu alimente și bunuri de larg consum de strictă necesitate trebuie să reprezinte, împreună cu protejarea sănătății populației, obiectivele principale ale Guvernului.

Sectorul distribuției de bunuri este grav afectat de riscurile economice generate de pandemia de coronavirus, care pot genera risc major de securitate alimentară în România. Riscurile majore identificate de Asociația Companiilor de Distribuție de Bunuri din România (ACDBR) sunt, după cum urmează:

  • risc de aprovizionare în amonte și în aval și, implicit, risc major de securitate alimentară.
    La data prezentului comunicat membrii ACDBR au stocuri de marfă pentru maximum 30 de zile, iar stocurile de alimente de strictă necesitate (făină, mălai, ulei, orez etc) sunt aproape epuizate.
  • risc de neîncasare a creanțelor de la clienți, raportat la o lună normală, de cca 70% din HORECA și de cca. 30 – 40% de la micile magazine.

Citiți continuarea articolului aici – Modern Buyer.

Măsuri pentru aprovizionarea cu alimente și bunuri de larg consum de strictă necesitate, propuse de Asociația ACDBR
Derulează în sus