Retail & FMCG – Sinteza săptămânii 11 – 15 septembrie 2017

Retail

Selgros Cash&Carry România, unul dintre cei mai importanţi operatori din comerţul românesc, a inaugurat la Bistrița a treia sa unitate în format compact, după cele din Târgu Mureș și Alba Iulia, deschise în 2016.

Profi a introdus serviciul de transport al cumpărăturilor cu biciclete Profi de închiriat, disponibil, deocamdată, în magazinul Loco din Topolovatul Mare.

Carrefour România a redeschis al 11-lea magazin Billa remodelat în Bucureşti şi primul din Voluntari. Astfel, grupul Carrefour numără în prezent 211 supermarketuri Market și Express Orange. Doar 5 magazine Billa au mai rămas de remodelat.

PROFI îşi continuă extinderea, inaugurând două magazine în Bucureşti şi câte unul în localitățile Zemeș, Dej, Bistriţa, Peciu Nou şi Dorneşti, reţeaua naţională ajungând la 619 unităţi.

FMCG

Interbrands Marketing & Distribution, una dintre cele mai importante companii de distribuţie şi marketing de bunuri de larg consum din România, se alătură celor care luptă împotriva abandonului şcolar, prin intermediul brandului său Bono, o gamă de produse din hârtie şi folii.

Jidvei, cel mai mare producător de vin din România, şi-a lansat magazinul online www.shop.jidvei.ro.

Farmec, cel mai important producător român de cosmetice, a înregistrat o creştere a vânzărilor din magazinul online de circa 20% în primul semestru din 2017, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Servicii

CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, investește 15 milioane de euro în dezvoltarea unui nou parc logistic în apropiere de Cluj-Napoca.

Evenimente

TransLogistica Expo – Salonul Internațional de Transport și Logistică, cel mai amplu eveniment de profil din regiune, organizează în premieră TÂRGUL DE JOBURI și CARIERE, sâmbătă 14 octombrie, începând cu ora 10.00, în pavilionul expozițional C5 din Romexpo.

DIGITAL SIGNAGE, prima expoziţie din sud-estul Europei dedicată display-urilor digitale şi tehnologiilor interactive, va avea loc între 26 şi 29 septembrie 2017 la Bucureşti.

Studii

A opta ediţie Brand RO a topului mărcilor româneşti „100 cele mai puternice branduri româneşti”, eveniment organizat de Revista Biz, a prezentat, în premieră, rezultatele studiului realizat de compania de cercetare Unlock Market Research în 2017.

Nouă din zece români preferă persoanele care au anumite defecte pe care şi le recunosc, în detrimentul celor perfecte sau care sunt în căutarea perfecţiunii, arată un studiu realizat de compania iSense Solutions.

Sursa articolului: Retail-FMCG.ro

Retail & FMCG – Sinteza săptămânii 11 – 15 septembrie 2017
Derulează în sus