SOARTA SUBVENȚIILOR după 2020. Ce anunț a făcut COMISARUL EUROPEAN PHIL HOGAN!

Comisarul european pentru agricultură, Phil Hogan, mesaj puternic despre cum va arăta noua Politică Agricolă Comună și, implicit despre cum vor arăta subvențiile fermierilor după anul 2020. Oficialii europeni încearcă să traseze primele linii ale viitoarei politici care să vină în sprijinul fermierilor.

Comisarul pentru Agricultură, Phil Hogan a fost prezent astăzi în Parlamentul European unde a ținut un discurs în fața reprezentanților tuturor țărilor membre, care participă la o dezbatere privind viitoarea politică agricolă!

Comisarul european Phil Hogan a dat un mesaj puternic legat de eficiența măsurilor excepționale de sprijin. Adică fermierii să fie sprijiniți atunci când se confruntă cu situații speciale, care le afectează activitatea și supraviețuirea pe piață.

”Mă bucur că este atât de mare interesul pentru viitorul Politicii Agricole Comune. Comisia va trece la modernizarea și simplificarea PAC pentru a maximiza contribuția la prioritățile obiectivele de dezvoltare durabilă. Am avut diverse discuții în diverse forme ca și o consultare publică extinsă. Răspunsul la consultarea cu publicul indică faptul că alimentele sunt importante pentru populație și că oamenii vor să aibă o părere în legătură cu investițiile semnificative care sunt atât de necesare în zonele rurale. Și Politica de dezvoltare rurală este foarte importantă. Dar trebuie să vedem lucrurile într-un context mai larg, situația dificilă de pe piață, angajamentele internaționale legate de schimbările climatice, cifrele comerțului internațional, o mai mare simplificare și rezultate bune. După dificultățile pe piață în perioada 2014-2016 există semnale că există o redresare deși milioane de fermieri încă mai trec printr-o perioadă dificilă. Sprijinul excepțional dar de Comisia Europeană pentru ai ajuta pe agriculturi arată că trebuie să avem mai multe instrumente pentru a îmbunătăți rezistența pe piață”, a punctat oficialul european.

Phil Hogan și-a arătat îngrijorarea și în privința schimbului de generații a faptului că momentan vârsta fermierilor este înaintată în multe state membre.

”Am primit multe apeluri de la agricultori care doresc să fie puse în practică instrumentele necesare pentru a face față incertitudinii și volatilității care caracterizează economia zilei de astăzi. Se discută foarte mult și despre înnoirea dintre generații pentru că vârsta fermierilor din multe țări este foarte înaintată iar un raport al Curții de Conturi de săptămâna trecută a subliniat problema. Numărul de tineri devine scăzut de la 3,3 milioane în 2005 la 2,3 milioane în 2013”, a mai spus Hogan.

Simplificare pentru controalele în teren

Reguli mai simple pentru controlul în teren și noi tehnologii pentru facilități care ar pute înlocui controalele dificile. Hogan spune că regulile curente de control sunt extre de complexe ceea ce nu aduce niciun beneficiu nimănui.

”Regulile curente ale PAC indică o complexitate administrativă deosebită și duc la o atenție excesivă pe rate de eroare și ar fi util pentru beneficiari să schimbăm atenția gestionării politicii de la conformare la orientarea pe rezultate pentru a reduce și îmbunătății controalele, o povară administrativă asupra tuturor. Am cerut serviciilor să utilizeze noi date de satelit și noi tehnologii pentru facilități care ar pute înlocui controalele dificile pe teren pentru a contribui la simplificarea vieții beneficiarilor”, a mai punctat Hogan.

Comisia Europeană prezintă astăzi, vineri – 7 iulie, la Bruxelles, rezultatele și analiza dezbaterii publice ce s-a desfășurat pe marginea noii Politici Agricole Comune.

Sursa articolului: Agro Inteligența

SOARTA SUBVENȚIILOR după 2020. Ce anunț a făcut COMISARUL EUROPEAN PHIL HOGAN!
Derulează în sus