ACDBR propune Guvernului măsuri pentru companiile de distribuție

Asociația Companiilor de Distribuție de Bunuri din România (ACDBR) atrage atenția asupra mai multor riscuri majore la care sunt supuși membrii săi, „în contextul general nefast generat de nivelul crescut al infectării populației cu virusul Covid 19 și al necesității luării unor măsuri eficiente” de către președintele Klaus Iohannis, Guvernul Orban și Parlament, pentru protejarea sănătății populației și diminuarea efectelor economice asupra mediului de afaceri.

Iată precizările președintelui ACDBR, Ovidiu Gheorghe:

I. Aprovizionarea cu alimente și bunuri de larg consum de strictă necesitate trebuie să reprezinte, împreună cu protejarea sănătății populației, obiectivele principale ale Guvernului.

II. Sectorul distribuției de bunuri este grav afectat de riscurile economice generate de pandemia de coronavirus, care pot genera risc major de securitate alimentară în România.

III. În urma consultării membrilor noștri subliniem următoarele riscuri majore identificate:

1. Risc de aprovizionare în amonte și în aval și, implicit, risc major de securitate alimentară; la data prezentului comunicat (16 martie 2020), membrii ACDBR au stocuri de marfă pentru maximum 30 de zile, iar stocurile de alimente de strictă necesitate (făină, mălai, ulei, orez etc) sunt aproape epuizate.

Citiți continuarea articolului aici – ziuacargo.ro.

ACDBR propune Guvernului măsuri pentru companiile de distribuție
Derulează în sus