Carrefour transformă magazinul Billa Craiova într-un magazin Supeco

Update 15 mai 2017: Noua dată de deschidere a noului magazin Supeco din Craiova este 23 mai 2017, conform site-ului oficial.

Carrefour România va deschide pe 18 mai 2017 un magazin Supeco în Craiova, pe locul unei foste unităţi Billa. Reţeaua Supeco ajunge, astfel, la un număr de 6 unităţi în România.

Noul magazin Supeco este situat pe Calea Severinului, nr. 1 – 3, Craiova. Fosta unitate Billa era singurul magazin Billa din Craiova, oraş în care Carrefour mai operează încă 5 supermarketuri Market.

Începând de azi, 3 mai, magazinul Billa din Craiova se va închide pentru remodelare până pe 17 mai, urmând ca pe 18 mai să se redeschidă sub brandul Supeco.

Carrefour continuă, astfel, expansiunea reţelei Supeco şi, mai mult ca sigur, va mai transforma şi alte unităţi Billa în magazine Supeco. Prima unitate Billa transformată în magazin Supeco a fost cea din Galaţi, de pe strada Milcov, nr. 66, magazin redeschis pe 23 martie 2017.

Supeco reprezintă un nou format de magazin introdus de către Carrefour România pe piata românească, cu o suprafaţă de vânzare cuprinsă între 1.500 şi 2.000 mp, un format inedit ce mixează formatul de discounter cu cel de cash&carry şi oferă consumatorilor preţuri mici, cu focus pe categoria de produse proaspete şi de larg consum.

Supeco este un concept de magazin preponderent orientat către preţuri, către oferte cât mai bune şi către o gamă adaptată tuturor nevoilor, propunând produse atât consumatorilor persoane fizice, cât şi celor interesaţi de creşterea afacerilor proprii.

Exceptând unitatea din Galaţi, abia deschisă în martie 2017, Carrefour a deschis ultimul magazin Supeco acum 2 ani, pe 12 martie 2015, la Giurgiu, iar în acest moment, reţeaua este formată din 6 magazine: Râmnicu Vâlcea, Târgovişte, Slatina, Giurgiu, Galaţi şi Craiova.

Carrefour a demarat la 1 martie 2017 procesul de remodelare a magazinelor Billa, cel prin care unităţile Billa se transformă în unităţi Market. Odată cu această dschidere retailerul Carrefour România a introdus un nou concept de supermarket pe piaţa de retail din România, ce urmează – cel puţin la nivel declarativ – să fie implementat la nivelul tuturor unităţilor Billa.

Între timp, Carrefour a transformat unităţile Billa nu doar în magazine Market dar şi în magazine Supeco şi chiar Express – cazul unităţii Billa din Aeroportul Otopeni. În cele din urmă, procesul de remodelare a tuturor magazinelor Billa trebuie să se încheie până la finalul acestui an, conform acordului cu Consiliul Concurenţei.

Pe lângă cele 6 unităţi Supeco, Carrefour mai operează în România 32 hipermarketuri ‘Carrefour’, 129 supermarketuri ‘Market’, 44 magazine de proximitate ‘Express’, 10 magazine de proximitate ‘Contact’, un magazin de comerț online: www.carrefour-online.ro și 73 de magazine Billa.

Sursa articolului: Retail-FMCG.ro

Carrefour transformă magazinul Billa Craiova într-un magazin Supeco
Derulează în sus