In contextul legislativ actual, ce propulsează produsul românesc la raft şi poate stimula semnificativ dezvoltarea sectorului agroalimentar, companiile producătoare trebuie să dedice o atenţie sporită cerinţelor legale şi de reglementare și, totodată, cerinţelor comercianţilor şi ale consumatorului final privind calitatea produselor şi siguranţa alimentară.
Pentru a beneficia de susţinerea actualei legislaţii, a devenit necesară, în multe cazuri, dezvoltarea şi îmbunătăţirea procesului de producţie şi, nu în ultimul rând, eficientizarea sistemului de aprovizionare.
Ca atare, pe fondul competiţiei mai intense pentru un loc pe rafturile din comerţul modern, producătorii cu management propriu al lanţului de distribuţie au două opţiuni: să continue activitatea de distribuţie, cu pierderile şi ineficienţele aferente achiziţiei şi întreţinerii ambalajelor returnabile (cum ar fi parcul de paleţi) sau să treacă la un sistem în care drumul produsului din fabrică la raft e mai avantajos pentru toate părţile implicate în proces (producător, comerciant, consumator).
Cosmin Minescu, Business Development Leader CHEP România, va oferi mai multe informații despre externalizarea managementului de paleţi în contextul provocărilor logistice actuale ale companiilor de producție, în prima parte a zilei de 10 mai. Veți afla cum funcționează sistemul de închiriere a paleților, cum reduceţi costurile din activitatea logistică și cum puteți susține creșterea afacerii fără investiții suplimentare, doar prin crearea unui lanț logistic eficient, care asigură un grad maxim de disponibilitate a produselor la raft.
Principalele beneficii oferite de sistemul de închiriere constau în optimizarea zonelor-cheie ale managementului de paleţi: reducerea costurilor operaţionale, calitatea superioară a echipamentelor închiriate şi a livrării – se garantează siguranţa produselor paletate, respectarea termenelor de livrare și recepţia mărfurilor de către comercianţi –, şi disponibilitatea permanentă a necesarului de paleţi, indiferent de fluctuaţiile sezoniere. Un avantaj important este şi faptul că producătorii sunt scutiţi de contribuţia la Fondul pentru mediu aferentă paleţilor închiriaţi puşi pe piaţă şi de declaraţiile către autoritatea de mediu.
Mai multe detalii pe acest subiect veți afla la expo – conferința „Produsul românesc” (10 – 11 mai, la Clubul Diplomatic București). Pentru program și înscrieri, accesați acest link: http://www.roaliment.ro/produsul-romanesc/.
Furnizorul logistic livrează anual peste 2,3 milioane de paleţi în peste 800 de puncte de distribuţie din România pentru toate sectoarele din FMCG. La nivel european, reţeaua CHEP cuprinde peste 112 milioane de paleţi şi 315.000 puncte de distribuţie. CHEP România este partener al expo-conferinței „Produsul românesc – realități și perspective în 2017”, ce va avea loc în 10-11 mai 2017, la Clubul Diplomatic din București.
Sursa articolului: www.roaliment.ro