Compania Elit Cugir a ieșit din insolvență

Producătorul de mezeluri Elit SRL Cugir a ieșit din insolvență, potrivit unei hotărâri a Tribunalului Alba. Decizia poate fi contestată la Curtea de Apel de către creditorii companiei. Procesatorul a intrat în insolvență în septembrie 2014, la solicitarea lui Dorin Mateiu, proprietarul companiei, ca urmare a sechestrelor pe imobile impuse de ANAF.

După aproape trei ani, instanța a decis că societatea iși poate relua activitatea economică, așa cum reiese din nota publicată pe portalul Tribunalului Alba: „ Instanța admite în parte cererea formulată de administratorul judiciar al debitoarei Euro Quality Insolvency SPRL şi, în consecinţă, dispune închiderea procedurii de reorganizare a activităţii debitoarei SC Elit SRL. Dispune luarea tuturor măsurilor pentru reinserţia debitoarei în activitatea economică”.

În anul intrării în insolvență, Elit realizase afaceri de aproximativ 315 milioane de lei, dar înregistra datorii de peste 147 de milioane de lei.
Anul trecut, compania ajunsese la afaceri de aproape 340 milioane de lei și un profit de 34 mil. lei, iar datoriile fuseseră reduse la 49 de milioane de lei.

Din Grupul Elit a făcut parte și societatea Retail Alba Com – care administra lanțul de supermarketuri Alba Market – societate intrată în insolvență în 2012, ulterior fiind radiată din decembrie 2014, potrivit datelor publicate de Ministerul Finanțelor. Divizia de retail a companiei Elit număra la finalul anului 2012 aproximativ 42 de locații, amplasate în centrul și vestul țării.

Sursa articolului: www.roaliment.ro

Compania Elit Cugir a ieșit din insolvență
Derulează în sus