Declin uriaș pentru companiile de distribuție de bunuri. Se cere ajutorul autorităților

Companiile de distribuție de bunuri trec printr-o perioadă grea din cauza pandemiei de coronavirus. După ce sistemul HoReCa a fost închis, companiile de distribuție de bunuri au înregistrat pierderi de până la 100%.

„Asociația Companiilor de Distribuție de Bunuri din România a semnalat de la începutul lunii aprilie dificultățile cu care se confruntă în piață distribuitorii de bunuri de larg consum, generate prioritar de închiderea sistemului HoReCa, acesta fiind unul dintre canalele noastre de comerț, alături de magazinele de proximitate independente.

Când au fost închise restaurantele, cifrele de afaceri ale distribuitorilor au avut scăderi între 20% și 100% comparativ cu perioada similară a anului precedent.

Dacă HoReCa suferă economic și distribuția suferă proporțional similar”, precizează președintele asociației, Ovidiu Gheorghe, se arată în comunicatul trimis.

ACDBR solicită o întâlnire cu premierul

Asociația dorește o întâlnire de consultări cu premierul Ludovic Orban. În plus, asociația mai cere președinților celor două Camere ale Parlamentului amendarea OUG care prevede anumite măsuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile.

Citiți continuarea articolului pe Capital.

Declin uriaș pentru companiile de distribuție de bunuri. Se cere ajutorul autorităților
Derulează în sus