Efect tip domino în criza financiară: Distribuitorii se plâng că sunt discriminați de Guvern

Asociația Companiilor de Distribuție de Bunuri din România îi cere premierului Ludovic Orban o audiență în regim de urgență, spunând că prăbușirea industriei HoReCa le scufundă și lor afacerile.

„Asociația Companiilor de Distribuție de Bunuri din România a semnalat de la începutul lunii aprilie dificultățile cu care se confruntă în piață distribuitorii de bunuri de larg consum, generate prioritar de închiderea sistemului HoReCa, acesta fiind unul dintre canalele noastre de comerț, alături de magazinele de proximitate independente. Când au fost închise restaurantele, cifrele de afaceri ale distribuitorilor au avut scăderi între 100% și 20% comparativ cu perioada similară a anului precedent. Daca HoReCa suferă economic, și distribuția suferă proporțional similar”, se arată într-un comunicat de presă.

Distribuitorii spun că OUG 130/ 2020 care introduce ajutoare (granturi) pentru firmele afectate de pandemie include doar anumite tipuri de activități și este nevoie de „nerestricționarea vreunui cod CAEN în OUG 130/ 2020, cu excepția domeniilor expres interzise prin reglementări europene”.

„Vă solicităm o audiență în regim de maximă urgență”, îi transmit aceștia premierului Ludovic Orban.

Citiți continuarea articolului pe stiripesurse.ro.

Efect tip domino în criza financiară: Distribuitorii se plâng că sunt discriminați de Guvern
Derulează în sus