Distribuitorii de bunuri de larg consum, ignorați de guvernanți! Fără sprijin financiar, sectorul se prăbușește!

Distribuitorii de bunuri de larg consum se plâng că Ordonanța de Urgență nr. 130/ 2020 privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile nu include și codurile CAEN specifice acestei activități. Se întâmplă după ce Asociația Companiilor de Distribuție de Bunuri din România (ACDBR) a semnalat încă de la începutul lunii aprilie dificultățile cu care se confruntă în piață distribuitorii de bunuri de larg consum, generate prioritar de închiderea sistemului HoReCa, unul dintre canalele de comerț importante, alături de magazinele de proximitate independente.

“Când au fost închise restaurantele, cifrele de afaceri ale distribuitorilor au avut scăderi între 100% și 20%, comparativ cu perioada similară a anului precedent. Dacă HoReCa suferă economic, și distribuția suferă proporțional similar”, se arată într-un comunicat de presă al ACDBR.

Asociația Companiilor de Distribuție de Bunuri din România (ACDBR) solicită Primului Ministru o întâlnire de consultări, iar Președinților celor două Camere ale Parlamentului amendarea Ordonanței de Urgență nr. 130/ 2020 privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile în procesul legislativ.

Citiți continuarea articolului pe AGROstandard.ro.

Distribuitorii de bunuri de larg consum, ignorați de guvernanți! Fără sprijin financiar, sectorul se prăbușește!
Derulează în sus