Dezbatere publică – Distribuția tradițională de bunuri de larg consum în România – 19 iulie 2017

Asociația Companiilor de Distribuție de Bunuri din România și Academia de Studii Economice din Bucureşti organizează în data de 19 iulie 2017 o dezbatere publică având ca temă centrală statutul economic și juridic al operatorilor economici care realizează în sistem tradițional distribuția bunurilor de larg consum.

Având în vedere lacunele cadrului legislativ național în definirea “distribuției de bunuri” din punct de vedere juridic și fiscal, precum și în asigurarea unui mediu concurențial loial între diferitele tipuri de comerț în piața națională, ne propunem realizarea unei dezbateri profesionale și academice la care să participe actorii implicați direct și indirect în organizarea filierei economice a bunurilor de larg consum.

Scopul acestei dezbateri este de a furniza Parlamentului și Guvernului suport profesional în vederea elaborării de acte normative care să reglementeze comerțul din România pe baza următoarelor principii:

  • încurajarea dezvoltării economiei naționale,
  • echitate concurențială și bunăstare economică pentru toți operatorii economici,
  • dezvoltarea IMM-urilor pe întreg lanțul economic de la producție până la comerț,
  • asigurarea securității alimentare și accesului consumatorilor la o diversitate cât mai mare de produse de calitate,
  • îmbunătățirea cadrului legislativ administrativ, comercial și fiscal referitor la suprafața comercială maxim admisă la nivel de unități administrativ teritoriale.

Avem deosebita plăcere de a vă invita să participați în data de 19.07.2017, între orele 10.00 – 12.00 la această primă dezbatere ce va avea loc la Academia de Studii Economice din Bucureşti, Sala Robert Schuman. Vă adresăm rugămintea de a confirma participarea dumneavoastră la adresa de e-mail office@acdbr.ro.

Dezbatere publică – Distribuția tradițională de bunuri de larg consum în România – 19 iulie 2017
Derulează în sus