Distribuitorii de mărfuri solicită măsuri ferme de susținere din partea statului

Asociația Companiilor de Distribuție de Bunuri din România (ACDBR) solicită autorităților măsuri de susținere, altfel întreg sectorul intră în faliment.

Asociația Companiilor de Distribuție de Bunuri din România consideră că aprovizionarea cu alimente și bunuri de larg consum de strictă necesitate și protejarea sănătății populației trebuie să facă parte din obiectivele prioritare ale Guvernului în această perioadă.

Riscul neîncasării creanțelor de la clienți, raportat la o lună normală, este de circa 70% în cazul HoReCa și 30 – 40% de la micile magazine.

„Sectorul distribuției de bunuri este grav afectat de riscurile economice produse de pandemia de coronavirus” – Ovidiu Gheorghe, președinte ACDBR.

Trimiterea salariaților în șomaj sau concedierea și falimentul sunt principalele riscuri care decurg din criza provocată de pandemie.

ACDBR cere statului să facă plata către firme a debitelor în maximum 15 zile de la instituirea stării de urgență. Suspendarea plății ratelor și dobânzilor pentru credite sunt alte măsuri importante.

Citiți continuarea articolului aici – Adevărul financiar.

Distribuitorii de mărfuri solicită măsuri ferme de susținere din partea statului
Derulează în sus