Retail & FMCG – Sinteza săptămânii 19 – 23 iunie 2017

Retail

PROFI a inaugurat alte șase magazine în localitățile Siret, Cluj-Napoca, Bacău, Râmnicu Sărat, Cenad și Ghioroc, rețeaua națională ajungând la 578 de unități.

Consiliul Concurenţei pune în dezbatere publică angajamentele formulate de grupul Lactalis pentru a elimina preocupările legate de concurenţă identificate în contextul achiziţiei societăţilor Covalact SA şi Lactate Harghita SA.

Noua provocare cu care Lidl România își surprinde clienții este aplicația pentru dispozitivele mobile, My Lidl Shop. Aceasta are un mecanism interactiv și le oferă clienților posibilitatea de a intra în rolul unui Manager de magazin Lidl și de a gestiona activitatea acestuia.

Carrefour a anunțat semnarea antecontractului de vânzare cu transfer de activitate a magazinului Billa, situat în Şos. Buzăului din Brăila, către Societatea Rewe Group, ca urmare a angajamentului luat faţă de Consiliul Concurenţei, în momentul preluării Billa România.

De asemenea, Primăria Florești, în parteneriat cu Green Group, grupul Carrefour, compania Grădinariu și Institutul Verde au lansat marți, 20 iunie 2017, cel mai modern sistem de colectare selectivă a deșeurilor, numit SIGUREC PUBLIC, pe Strada Someșului, în apropierea stadionului de fotbal.

FMCG

Compania Procter & Gamble (P&G), prezentă pe piaţa din România de peste 20 de ani, unde are sediul central pentru Europa de Sud-Est, care cuprinde 10 pieţe şi deserveşte peste 66 de milioane de consumatori, una dintre cele mai moderne şi sustenabile fabrici din întreaga lume, fabrica din Urlaţi, unde se produc peste 200 de milioane de produse pe an, şi unul dintre Centrele Globale de Afaceri, propune un model foarte uşor de urmat şi pentru alte companii prin intermediul căruia sprijină educaţia din România, la nivelul comunităţii unde aceasta îşi desfăşoară activitatea.

Farmec, cel mai important producător român de cosmetice, îşi extinde reţeaua proprie de magazine de brand în nordul țării şi inaugurează 3 magazine Gerovital în Moldova: la Piatra Neamţ, Iaşi şi Suceava.

Cu ocazia unei ceremonii de decernare a premiilor Great Place To Work 2017, care a avut loc la Paris pe 8 iunie 2017, compania Mars Incorporated a fost desemnată cel mai bun angajator dintre multinaţionalele din Europa, pentru al doilea an consecutiv și a primit un premiu special pentru recunoașterea inițiativelor de Implicare în Comunitate.

Studii

Puterea de cumpărare în 2016 a înregistrat cea mai mare creștere, în Europa Centrală și de Est, conform unei analize a scenei de retail european efectuată de GfK.

Agricultura românească continuă evoluţia susţinută, pe fondul investiţiilor semnificative din ultimii ani, potrivit unui studiu realizat de analiştii de la KeysFin.

Analize

Consiliul Concurenţei lansează în consultare publică Ghidul privind conformarea cu regulile de concurenţă cu scopul de a explica modalitatea în care companiile pot realiza şi implementa efectiv un program de conformare cu regulile de concurenţă.

Creşterea continuă a pieţei de retail & FMCG din România reprezintă un target serios pentru orice reprezentat de vânzări servicii logistice şi transport, ceea ce face ca jucătorii de top din industrie să aibă la dispoziţie oferte diversificate din care pot alege.

Un procent de 92% dintre români cred că autoritățile publice sunt cele care trebuie să conducă eforturile de a combate economia subterană, iar 86% sunt gata să sprijine acțiunile acestora în combaterea economiei gri, potrivit unui studiu pe tema conștientizării existenței economiei subterane și a atitudinilor față de aceasta, realizat de Ipsos la solicitarea Mastercard în 10 țări din Europa de Est, printre care și România.

Sursa articolului: Retail-FMCG.ro

Retail & FMCG – Sinteza săptămânii 19 – 23 iunie 2017
Derulează în sus