Revista presei 23 martie

Raiul traderilor. Exporturile de produse agricole au ajuns la 3,75 mld. euro. Nouă traderi străini şi un singur antreprenor, în topul celor mai mari exportatori de cereale din România
„În 2016 s-au exportat mult mai multe cereale decât în anul anterior. Grâul este principala cultură care a contribuit la această creştere de 12% a exporturilor de produse ale agriculturii şi ale vânătorii. În funcţie de cum evoluează exportul de cereale variază şi valoarea totală a exporturilor de produse ale agricuturii şi ale vânătorii. Nu cred că a crescut exportul de animle vii, ci mai degrabă exportul de cereale şi olea­ginoase“, a declarat pentru ZF Toma Adrian Dinu, decanul Facultăţii de management agri­col din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agri­cole şi Medicină Veterinară din Bucu­reşti (USAMVB).
Sursa: ZF


INFOGRAFIE Preţurile în pieţele din România: cât dau românii pe un coş de cumpărături
Preţurile din pieţele agroalimentare din România diferă semnificativ de la un judeţ la altul, astfel că locuitorii dintr-un anumit judeţ pot ajunge să dea de două ori mai mult pe un produs chiar decât cei din judeţul vecin. Cel mai bun exemplu în acest sens este la preţul mierii de albine. Dacă locuitorii din Timişoara dau 35,67 lei pentru un kilogram de miere, vecinii din Arad dau jumătate, respectiv 16,75 lei.
Sursa: Adevărul


Ministrul Agriculturii, supărat că românii mănâncă roșii și carne de porc din import: Mâine mă duc să-l felicit pe fiul lui Liviu Dragnea
Guvernul a dat un un aviz favorabil miercuri pentru proiectul de lege privind aprobarea „Programului carne de porc din fermele românești”, program de pe urma căruia ar putea beneficia și fiul lui Liviu Dragnea care are o fermă de porci. În acest context, ministrul Agrculturii, Petre Daea a declarat, într-o intervenție telefonică în cadrul emisiunii „Talk B1”, că acest program are ca scop reducerea importurilor de carne de porc și că nu are nicio legătură cu Liviu Dragnea.
Sursa: Money.ro


Topul subvenţiilor în agricultură. Cultivatorii de legume în sere primesc peste 6.000 de euro pe hectar
Fermierii ar putea încasa anul acesta, în contul anului agricol 2016, subvenţii de peste 6.000 de euro la hectar. Cele mai mari ajutoare se vor da celor care cultivă legume în sere, solarii, tomate pentru industrializare sau cartof pentru sămânţă.
Sursa: Economica


CEC Bank susţine sectorul agricol
CEC Bank a semnat parteneriatul cu Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) privind finanţarea capitalului de lucru pentru desfăşurarea activităţilor curente de către beneficiarii Măsurii 14T – plăţi privind bunăstarea animalelor (porci şi păsări).
Sursa: Piața Financiară


Banca Românească finanţează fermierii care beneficiază de subvenţii APIA
Banca Românească a semnat cu Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) şi Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR) „Convenţia privind finanţarea capitalului de lucru pentru desfăşurarea activităţilor curente de către beneficiarii Măsurii 14T (fosta măsură 215)”.
Sursa: Bursa


Unilever, din nou la bursa tranzacțiilor? Becel ar putea fi scos la vânzare
Compania britanico-olandeză Unilever ar avea intenția să vândă mai multe active, printre care și branduri cunoscute de margarină, precum Flora (comercializată în România sub brandul Becel – n.r.) și Stork, la un preț de 7 miliarde de dolari – potrivit informațiilor apărute recent în presa britanică. Decizia ar urma să crească valoarea acțiunilor companiei, după ce gigantul american Kraft Heinz a retras ofeta de 7,4 miliarde de dolari de preluare a Unilever.
Sursa: Progresiv


Petrescu: Micii antreprenori ar putea primi 50.000 de lei, din mai, pentru crearea indentității vizuale
Micii antreprenori ar putea primi 50.000 de lei, din luna mai, pentru crearea indentității vizuale și a participa la târguri internaționale, a declarat, marți, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Alexandru Petrescu, la o conferință dedicată problemelor cu care se confruntă producătorii români.
Sursa: Agerpres

Revista presei 23 martie
Derulează în sus