Revista presei din 20 aprilie | RO.aliment

Nouă măsură pentru supermarketuri: Guvernul vrea să le ceară un „colț de produse românești proaspete”
Ministerul Agriculturii lucrează la o strategie privind promovarea produselor agroalimentare românești proaspete și prelucrate, iar una dintre măsuri constă în solicitarea supermarketurilor să organizeze un „colț de produse românești proaspete”. Printre măsurile avute în vedere de guvernanți se numără și vânzarea on-line, direct de la ferme, a produselor românești proaspete. Un document recent al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale arată că în cadrul instituției este pregătită „o strategie privind promovarea produselor agroalimentare românești proaspete și prelucrate”.
Sursa: Profit.ro

Grupul Carrefour – creștere a vânzărilor cu 6,2% pentru primul trimestru al anului 2017
Grupul Carrefour, cel mai mare al doilea retailer mondial, a înregistrat la nivel internațional, pentru primul trimestru din 2017, o creștere a vânzărilor cu 6,2% și o cifră de afaceri de 21,3 miliarde de euro, conform datelor publicate pe site-ul companiei.
Sursa: Retail FMCG

Mărcile proprii de înghețată au ajuns la un nivel record: 50% din volumele vândute în IKA
Potrivit RetailZoom, în IKA*), vânzările de înghețată au crescut în perioada martie 2016 / februarie 2017 cu 9,3% în valoare și cu 3,2% în volum față de martie 2015 / februarie 2016. Ca aromă, vanilia deține cea mai mare cotă de piață (23,1% ca valoare, 21,2% ca volum), însă înghețata cu cacao & vanilie a avut cea mai bună dinamică în perioada menționată (+26,5% ca valoare, +18,3% ca volum).
Sursa: Revista Piața

Noul acționar al Ursus îi prelungește mandatul actualului GM cu încă doi ani
La scurt timp după ce grupul japonez Asahi a devenit acționarul Ursus Breweries, președintelui companiei din România, Igor Tikhonov, i-a fost prelungit mandatul cu încă doi ani.
Sursa: Magazinul Progresiv

Veniturile obţinute din cultivarea a până la două hectare de cereale, cartofi, sfeclă de zahăr nu vor fi impozitate – proiect
Veniturile obţinute din cultivarea produselor agricole vegetale, din exploatarea plantaţiilor viticole, pomicole, arbuştilor fructiferi şi din creşterea şi exploatarea animalelor, inclusiv din valorificarea produselor de origine animală, în stare naturală sunt venituri neimpozabile, în anumite limite, conform unui proiect de Cod Economic, aflat în curs de elaborare.
Sursa: Economica.net

Sursa articolului: www.roaliment.ro

Revista presei din 20 aprilie | RO.aliment
Derulează în sus