Un hypermarket din Arad a fost amendat de Protecţia Consumatorilor pentru că a vândut carne „din viitor”

Un hipermarket din Arad a fost amendat, joi, cu 5.000 de lei, de reprezentanţii Protecţiei Consumatorilor, pentru practici comerciale incorecte, după ce un bărbat a cumpărat carne pe care era trecută ca dată a ambalării o zi viitoare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Un cumpărător din Arad a mers miercuri seara la cumpărături la un hipermarket din oraş, de unde a cumpărat, printre altele, o caserolă cu cotlet de porc din rasa Marele Alb, iar la ieşirea din magazin, bărbatul a constat că a cumpărat carne „din viitor”.

Deşi produsul fusese cumpărat în 19 aprilie, pe etichetă scria că a fost ambalat în data de 20 de aprilie.

Reprezentaţii magazinului au vrut să îi înapoieze banii, dar bărbatul a preferat să păstreze bonul şi produsul, ca dovadă a acestui fapt, reclamat la Protecţia Consumatorilor.

 Inspectorii de la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor din Arad (CJPC din Arad) au mers, joi, în control la magazin, unde au aplicat o amendă de 5.000 lei pentru pentru că unitatea a folosit practici comerciale incorecte.

„Comisarii CJPC Arad au efectuat un control la operatorul economic care a comercializat produsul. S-a constatat că operatorul economic a folosit practici comerciale incorecte şi a fost amendat cu 5.000 de lei. Ambalarea se face, de fapt, de către operatorul economic care a comercializat produsul şi pe etichetă a apărut o dată de viitor, cum ar fi pentru mâine. Operatorul economic şi-a recunoscut vina şi a motivat faptul că lucrătorul comercial a greşit în momentul când a făcut eticheta”, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX comisarul şef al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Arad, Gheorghe Iancu.

În timpul controlului nu au mai fost descoperit alte probleme.

Sursa articolului: Mediafax

Un hypermarket din Arad a fost amendat de Protecţia Consumatorilor pentru că a vândut carne „din viitor”
Derulează în sus