Revista presei – principalele titluri ale weekendului

Angajatorii vor fi scutiți, până la 5 ani, de impozit și contribuții pentru tinerii angajați în agricultură sau industria alimentară
Firmele care vor angaja cel puțin 3 persoane sub 35 de ani în agricultură, acvacultură sau industria alimentară vor fi scutite de la plata tuturor obligațiilor către stat ce decurg din acordarea drepturilor salariale, iar de aceleași scutiri vor beneficia și tinerii angajații. Un grup interministerial va elabora în perioada următoare modificările necesare la Codul Fiscal și la alte legi în acest scop.
Sursa: Profit

Producătorul de preparate din carne CIA Aboliv vede afaceri în creştere cu 20% în 2017, până la 18 mil. euro
Producătorul de preparate din carne CIA Aboliv din localitatea Mihai Viteazu, judeţul Cluj, controlat de antre­pre­norul Bogdan Ilie Daniel, estimează pentru acest an o cifră de afaceri de 18 mil. euro, mai mult cu 20% faţă de anul trecut, şi o creştere la 10-15% a ponderii vînzărilor la export.
Sursa: ZF

Guvernul cheltuie 90 milioane de lei pentru a le duce apa de irigat gratis fermierilor
Fermierii din România vor primi gratuit apă pentru irigaţii până la staţiile de punere sub presiune, un proiect pentru care Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) va plăti 90 mil. lei, potrivit modificărilor aduse Legii Irigaţiilor.
Sursa: ZF

Producătorul sucurilor Santal a avut un profit de 2,3 mil. lei în 2016, în creştere cu 53%, la afaceri de 49 mil. lei
Parmalat România, producătorul sucurilor Santal şi subsidiara locală a grupului italian cu acelaşi nume, a încheiat anul trecut cu un profit net de 2,3 milioane de lei, în creştere cu 53% faţă de anul precedent, arată datele de pe site-ul Ministerului de Finanţe.
Sursa: ZF

Volumul 2 The Wine Book of Romania, ghidul celor mai bune vinuri românești, se lansează la RO-Wine
Anul acesta, în premieră, jurizarea vinurilor pentru volumul 3 The Wine Book of Romania va avea loc în timpul RO-Wine | The Wine Festival of Romania, ce se desfășoară pe 20 și 21 mai, la Fratelli Studios.
Sursa: Retail & FMCG

Berarii pregatesc o noua vara cu surprize
Anul trecut, volumul pieței berii s-a menținut la 15,8 milioane hl, nivel atins și în 2015. Consumul pe cap de locuitor în 2016 s-a situat la rândul său tot la nivelul anu­lui precedent, de 80 l. Retailul a deținut aproximativ 75%-80% din totalul volumelor vândute, restul revenind canalului HoReCa.
Sursa: Revista Piața

Sursa articolului: www.roaliment.ro

Revista presei – principalele titluri ale weekendului
Derulează în sus