Rezultate financiare favorabile pentru Transgourmet Group, operatorul magazinelor Selgros

Grupul Transgourmet, operatorul magazinelor cash & carry Selgros, a generat vânzări nete de 8,6 miliarde de euro în 2016, la nivel internațional, transmite revista Retail & FMCG.

Datorită cifrei de afaceri de 8,6 miliarde de euro înregistrate la finalul anului 2016, grupul a anunțat o creștere cu 14,5% față de anul precedent.

Ajustat în urma achizițiilor efectuate, cifra de afaceri a grupului Transgourmet a crescut cu 2,9%, poziționând retailerul ca fiind al doilea cel mai mare grup de pe segmentul cash & carry, din Europa.

TransGourmet aparține companiei elvețiene Coop (CH) din 2011. Ca cifră de afaceri, Coop (CH) a înregistrat în 2016 venituri de 12,2 miliarde de euro, o creștere cu 15,4% față de anul precedent. Veniturile nete ale companiei Coop (CH) au crescut cu 563 milioane de euro, iar ajustat în urma achizițiilor efectuate, compania a avut o creștere de 1% la finalul anului 2016.

În 2016, Selgros Cash & Carry Romania a marcat nu doar reluarea expansiunii rețelei de magazine, ci și aniversarea celor 15 ani de prezență pe piața autohtonă și finalizarea rebrandingului companiei.

Selgros este parte a Transgourmet Holding AG, a doua cea mai mare companie tip cash & carry din Europa, cu operaţiuni în Elveţia, Franţa, Germania, Austria, Polonia, România şi Rusia.

 Sursa informatiilor: www.roaliment.ro
Rezultate financiare favorabile pentru Transgourmet Group, operatorul magazinelor Selgros
Derulează în sus