Românii dau 30% din salariu pe alimente, dublu față de media UE

Achiziţia de alimente şi bă­uturi nonalcoolice repre­­zin­tă 30,2% din coşul de con­­sum al românilor, faţă de media de 15,4% înre­gis­trată în UE, majo­ri­tatea pre­ţu­­­rilor bunurilor de consum fiind mai reduse în ţară com­pa­rativ cu media UE, cu excepţia încăl­ţămintei, potrivit Consiliului Concu­ren­ţei, citat de ZF.ro.

Principala diferenţă între coşul de consum al românilor şi cel al consu­ma­torilor din celelalte state din Uniunea Euro­peană constă în faptul că românii cheltuie cea mai mare parte din veni­turile proprii pentru bunurile de bază: achi­ziţia de alimente şi bău­turi nonalcoolice – 30,2% în coşul de consum al ro­mânilor, faţă de numai 15,4% în cazul mediei euro­pene, se arată într-o analiză publi­cată de Consiliul Concu­ren­ţei.

Bugetul consuma­to­rilor români alocat pentru anumite servicii este mai redus: restaurante şi hoteluri – 3,5% în România faţă de 9,5% în UE, recre­ere şi cultură – 6,6% faţă de 10%, diver­se bunuri şi servicii (asigurări, instru­mente financiare, protecţie socială, îngrijire personală) – 3,1% faţă de 9,4%.

Sursa articolului: www.roaliment.ro

Românii dau 30% din salariu pe alimente, dublu față de media UE
Derulează în sus