De ce jumătate din merele de import vin din Polonia. Poziția retailerului Carrefour

România este pe locul şapte în UE ca producţie de mere, cu 450.000 de tone în 2016, dar ca suprafaţă cultivată ocupă locul secund, după Polonia, relatează ZF în pagina sa online.

Polonia, cel mai mare producător de mere din UE, acoperă mai bine de jumătate din valoarea totală a importurilor de mere din România în 2016.

Mai exact, anul trecut polonezii au trimis mere în România în valoare de 21,5 mil. euro, ceea ce reprezintă 54% din totalul impor­turilor de mere din 2016, dintr-un total de aproape 40 mil. euro anul trecut, potrivit Eurostat. Această statistică poate fi justificată şi prin faptul că merele din Polonia reuşesc să fie mai ieftine decat cele produse în România, potrivit managerului de achiziţii legume-fructe din cadrul Carrefour România, al doilea cel mai mare jucător din comerţul local modern.

„Mărul polonez reşeşte să ajungă mai ieftin pe rafturi decat mărul românesc. Sunt ofertate mai bine de producătorii polonezi (…). Acum avem mere din import în Carrefour doar în cazul produselor de gamă, însă volumele majore, peste 80% din cantitatea totală, provin din România. Cât timp avem măr din Romania îl susţinem la maximum, când nu vom mai avea, aducem din import”, a spus Mircea Isvoranu, manager achiziţii legume-fructe Carrefour România.

Sursa articolului: www.roaliment.ro
De ce jumătate din merele de import vin din Polonia. Poziția retailerului Carrefour
Derulează în sus