Casa Româno-Chineză, susținătoare a demersurilor ACDBR

Casa Româno Chineză a fost prezentă în data de 4 aprilie la dezbaterea publică a unor propuneri de modificări de acte normative organizată de Asociația Companiilor de Distribuție de Bunuri din România – ACDBR.
Subiectul generic al Conferinței de presă de după dezbatere a fost INDEPENDENȚA COMERCIALĂ A ROMÂNIEI, în contextul:
• Lipsei accesului la fonduri europene pentru distribuția tradițională de bunuri,
• Lipsei forței de muncă în sectoarele producției și comerțului de bunuri agroalimentare,
• Expansiunii necontrolate a marilor rețele de super magazine.

Propunerile sunt elaborate în cadrul proiectului POCA 111846 implementat de asociația noastră – „Legislaţie actualizată pentru un comerţ calitativ cu produse agroalimentare”, precizează ACDBR.

Ce vor distribuitorii: Principalele propuneri de modificări legislative vizate sunt următoarele:
1) Definirea distribuției de bunuri de larg consum în vederea eligibilității pentru programe cu finanțare europeană nerambursabilă
2) Limitarea autorizării suprafețelor de vânzare mai mari de 400 de mp exclusiv la teritoriul periurban
3) Redefinirea obiectivului real și implicit a unor termeni utilizați în conținutul Legii nr. 321/ 2009 privind comercializarea produselor alimentare
4) Sancționarea operatorilor economici care comercializează sau oferă cu titlu gratuit băuturi alcoolice minorilor
5) Condiționarea operatorilor economici din sectorul vitivinicol de apartenență la o asociație profesională, în vederea accesării de fonduri europene nerambursabile.

Pe lângă reprezentanții Casei Româno-Chineze au fost prezenți și reprezentanții Ministerului Agriculturii, Finanțelor, Justiției etc, dar și senatorul Robert Cazanciuc, Florin Jianu, Președintele Consiliului Național al IMM din România, Dragoș Frumosu, Președintele Federației Naționale a Sindicatelor din Industria Alimentară, Sorin Mierlea, Președintele Asociației InfoCons, Else Groen, Director General al Asociației Independent Retail Europe.

Asociația Companiilor de Distribuție de Bunuri din România – ACDBR – are scopul de a reprezenta interesele legitime ale sectorului de distribuție de bunuri din România, iar la această dată are în componență un număr de 35 de membri cu o cifră de afaceri de cca. 700 milioane de euro, cca. 5.500 de angajați și o flotă auto de aproximativ 3.500 de mașini. Membrii ACDBR cumulează 115.000 de clienți, asigurând distribuția tradițională a bunurilor de larg consum pe teritoriul național. Asociația a fost înființată în anul 2015. Obiectivul general al proiectului este formularea de propuneri alternative la politicile publice pentru actualizarea cadrului legislativ specific în vederea îmbunătățirii activităților de comerț din România, iar unul dintre rezultatele de program urmărite este modificarea a minimum cinci acte normative.

Sursa: Casa Româno Chineză

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.