Începe războiul retailerilor? Asociaţia Companiilor de Distribuţie de Bunuri propune scoaterea din orașe a viitoarelor hipermarketuri

Asociaţia Companiilor de Distribuţie de Bunuri din România – ACDBR – organizează joi, 4 aprilie, la București, dezbaterea publică a unor propuneri de modificări de acte normative printre care se numără și „limitarea autorizării suprafețelor de vânzare mai mari de 400 de mp exclusiv la teritoriul periurban”.

Propunerile sunt elaborate în cadrului proiectului POCA 111846 implementat de asociația noastră – „Legislaţie actualizată pentru un comerţ calitativ cu produse agroalimentare”, precizează ACDBR.

Ce vor distribuitorii

Principalele propuneri de modificări legislative vizate sunt următoarele:
1) Definirea distribuției de bunuri de larg consum în vederea eligibilității pentru programe cu finanțare europeană nerambursabilă
2) Limitarea autorizării suprafețelor de vânzare mai mari de 400 de mp exclusiv la teritoriul periurban
3) Redefinirea obiectivului real și implicit a unor termeni utilizați în conținutul Legii nr. 321/2009 privind comercializarea produselor alimentare
4) Sancționarea operatorilor economici care comercializează sau oferă cu titlu gratuit băuturi alcoolice minorilor
5) Condiționarea operatorilor economici din sectorul vitivinicol de apartenența la o asociație profesională, în vederea accesării de fonduri europene nerambursabile.

Cine participă la dezbaterea publică

Potrivit ACDBR, la dezbaterea publică a proiectelor amintite și-au anunțat participarea peste 70 de persoane – agenți economici din sectorul distribuției de bunuri de larg consum, reprezentanți ai asociațiilor profesionale conexe, reprezentanți ai autorităților publice centrale, membri ai Parlamentului României.

„Obiectivul general al proiectului este formularea de propuneri alternative la politicile publice pentru actualizarea cadrului legislativ specific în vederea îmbunătățirii activităților de comerț cu produse agroalimentare din România, iar unul dintre rezultatele de program urmărite este modificarea a minimum cinci acte normative”, menționează asociația.

Despre ACDBR
Asociația Companiilor de Distribuție de Bunuri din România – ACDBR – are scopul de a reprezenta interesele legitime ale sectorului de distribuție de bunuri din România, iar la această dată are în componență un număr de 35 de membri cu o cifră de afaceri de cca. 700 milioane de euro, cca. 5.500 de angajați și o flotă auto de aproximativ 3.500 de mașini.
Membrii ACDBR cumulează 115.000 de clienți, asigurând distribuția tradițională a bunurilor de larg consum pe teritoriul național. Asociația a fost înființată în anul 2015.

Sursa: Revista patronatelor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.